Vill du lĂ€ra dig programmering? 🎓

Vill du lĂ€ra dig programmering? 🎓

Det gĂ„r att lĂ€ra sig programmering sjĂ€lv pĂ„ internet – men det medför en del utmaningar.  Varje klick leder lĂ€tt till nya artiklar och videoklipp som mĂ„ste undersökas – mĂ€ngden tillgĂ€nglig information Ă€r övervĂ€ldigade . Det Ă€r lĂ€tt att bli distraherad.

Det bĂ€sta Ă€r att fokusera pĂ„ att bemĂ€stra ett sprĂ„k. Det ökar dina chanser att fĂ„ anvĂ€ndning för det du lĂ€rt dig – och att komma ihĂ„g det du lĂ€rt dig!

Är du inte sĂ€ker pĂ„ vilket sprĂ„k du vill fokusera pĂ„?
VÀlj ett mÄngsidigt programmeringssprÄk som anvÀnds av mÄnga och inte Àr begrÀnsande!

JavaScript (ES)
Över 70% av utvecklarna pĂ„ Stack Overflows programmerar i JavaScript! Det Ă€r kanske inte sĂ„ konstigt – JavaScript Ă€r bĂ„de flexibelt och mĂ„ngsidigt och kan anvĂ€ndas till det mesta. Det Ă€r ocksĂ„ en av de frĂ€msta front-end sprĂ„ken för webb. JavaScript möjliggör interaktiva webbsidor och Ă€r ett mĂ„ste för de allra flesta webb-applikationer. JavaScript stöder flera programmerings-modeller (ex. objekt- och funktions-orienterad) och har tillgĂ„ng till en uppsjö fĂ€rdiga bibliotek sĂ„som date-fns och Lodash samt back-end servrar (Express.js). Det Ă€r sĂ„ pass populĂ€rt att det finns ramverk för det mesta!

Javascript lÀmpar sig Àven vÀldigt vÀl för mobilapplikationer (PWA).

Java
Java Ă€r ett av de mest vĂ€lkĂ€nda sprĂ„ken bland nya utvecklare och det nĂ€st mest anvĂ€nda sprĂ„ket pĂ„ Stack Overflow. Java Ă€r klass-baserat och objekt-orienterat och ett striktare sprĂ„k Ă€n JavaScript. Javas syntax kan vara svĂ„r att bemĂ€stra och Java för vissa plattformar skiljer sig frĂ„n “vanlig”Java. Java anvĂ€nds i all frĂ„n datorer till bilar och flygplan.

Python
Python har en enkel  sprÄk-uppbyggnad (syntax) vilket gör det enkelt att lÀra sig.
SprĂ„ket Ă€r flexibelt och anvĂ€nds i web- och klient-applikationer, servrar, maskininlĂ€rning och  AI. 2018 fick Python utmĂ€rkelsen “Programming language of the year”.

Vi har erfarenhet av att utbilda och vÀgleda utvecklare i nya tekniker, frÄga oss gÀrna om ni funderar pÄ att lÀra er ett nytt sprÄk sÄ guidar vi er gÀrna! Kontakta oss

Tags: