Notes & Domino 9.0.1 Feature Pack 9 är här

Notes & Domino 9.0.1 Feature Pack 9 är här

I slutet av augusti släppte IBM en ny feature pack till Notes & Domino, FP9.
FP9 innehåller en del bra uppdateringar som berör bl.a mail-funktionalitet, stöd för högre upplösning och funktioner för ökad prestanda.

Release notice med hela listan fixar&nyheter hittar du här.

FP9 går också under namnet Zircon. IBMs Barry Rosen har bekräftat att kommande FP10 är döpt till Mystic Topaz – och därmed är traditionen att FPs får namn efter ädelstenar skapad – spännande!;-)

FP10 Mystic Topaz är förväntad att släppas i slutet av 2017.

För den informationstörstande kommer här lite matnyttig  info om Zirkon, något att imponera med i lunchrummet:

Zirkon är ett starkt ljusbrytande, mycket hårt silikatmineral (ZrSiO4) som tillhör gruppen nesosilikater. Namnet kommer från persiska zargun som betyder guldfärgade. Detta ord är påverkat till “jargoon”, ett begrepp som används för ljusa zirkoner. Varieteter av zirkon är hyacint (gul, gulröd, rödbrun) och jargon (halmgul till nästan färglös). Zirkon har Mohs hårdhet 7,5 och en specifik densitet på 4,6 – 4,7. På grund av sin hårdhet klarar zirkon av mycket höga tryck och temperaturer samt har en hög motståndskraft mot vittring och erosion vilket innebär att det finns mycket gamla zirkonkristaller kvar på jorden. Mineralet zirkon ska inte förväxlas med det missvisande namnet cubic zirkon som är zirkoniumoxid, ZrO2 med tillsatta stabiliseringsämnen och alltså har en annan sammansättning än zirkon. Båda används som smyckesstenar och diamantsimulanter.

(saxat från wiki)

Tags:
, ,