nyheter

Sparar du också lösenordet på undersidan av tangentbordet? I plånboken? Kanske i en excel-fil (som du mailar runt till alla på kontoret)?
Det är såklart jättesmidigt att ha 1234 som lösen till alla konton - det fungerar ju även till både bankkort och portkod! Men kanske inte jättesäkert.

Vi har använt git dagligen de senaste tre åren och kan rekommendera alla som behöver en stabil versionshanterare att testa just git. ❤ Det är den versionshanteraren som vi tycker fungerar allra bäst.

En webkamera har blivit en naturlig del av skrivbordsuppsättningen för oss 'hemmaarbetare'.
Datorns inbyggda kamera & mikrofon är tyvärr oftast inte så mycket att ha, speciellt inte om man sitter i digitala möten flera gånger per dag.
Det kan vara värt att investera i en bra kamera och framförallt en bra mikrofon/headset.

Under året har vi haft i princip noll kundmöten IRL, men desto fler digitalt!
Förhoppningsvis kan våra erfarenheter hjälpa er att hålla givande, digitala möten.

Säkerhetsintrång blir tyvärr allt vanligare . Konsekvensen kan bli att din personliga information läcks ut och säljs på nätet utan din vetskap. 😬

Alla dessa trick löser vanliga problem på ett elegant och enkelt sätt. Om du kan Javascript känner du troligtvis redan till något eller några av dem, men förhoppningsvis är några nya!
Local storage, även känt som Web Storage, HTML5 Storage, eller DOM Storage, är ett sätt för webbplatser att  lagra information på din enhet. Informationen som lagras är ibland persistent - den finns kvar efter att du lämnat webbplatsen. Local storage stöds av alla moderna webbläsare, även på mobila enheter och fungerar lite som cookies.
Vad är egentligen grejen med React Hooks? Hooks har fått stor uppmärksamhet för att de hjälper till att förenkla state management. Tidigare behövde vi skriva klass-komponenter för att hantera state men nu kan vi istället göra functional components med Hooks!

Det går att lära sig programmering själv på internet - men det medför en del utmaningar.  Varje klick leder lätt till nya artiklar och videoklipp som måste undersökas - mängden tillgänglig information är överväldigade . Det är lätt att bli distraherad.