Chrome, Firefox, Edge m.fl – vilken är din favorit?

Att testa olika webbläsare kanske inte är något du gör särskilt ofta. Men det är enkelt att installera en ny webbläsare, testa lite och se vad du tycker. Kanske hittar du en ny favorit!

Behöver ni hjälp att anpassa era webblösningar så de fungerar i flera browsers/enheter? Eller vill ni få bättre koll på hur era användare använder er websida/shop/weblösning? Välkommen att kontakta oss!

Det finns många bra browsers och de fungerar allt mer lika varandra (undrar hur många utvecklare som blev gråhåriga tack vare Internet Explorer 7-9 😇).

Men det finns fortfarande även en del skillnader, en del oviktiga och andra som är bra att känna till. Som användare kan man helt enkelt välja sin favorit utifrån vad man gillar för gränssnitt och funktioner. Som företag vill man såklart erbjuda användarvänliga webblösningar oavsett vad användaren valt för browser.

Har ni koll på vilken browser era användare använder mest? Att förstå användarmönster är viktigt för att kunna optimera webbsidor, online-shoppar etc. på bästa sätt.

Mest använda webbläsare

Google Chrome leder ligan över mest använda browsers och har ungefär 44% av användarna.

På andraplats hamnar Apples Safari, förmodligen mycket tack vare att många använder iPhone där det är standardläsaren.

Många tror (hoppas?) säkert att Internet Explorer är död och begraven men den står fortfarande för nästan 6% av marknaden (2020).

Lite förvånande är kanske att Mozilla Firefox bara står för 3,5% av marknaden, en riktigt bra browser (med lysande Developer Tools för den som är intresserad).

Nyfiken på att testa en ny webläsare? Hos Techradar hittar du en lättläst lista över de mest populära valen just nu. https://www.techradar.com/best/browser

Använder du Android? Då hittar du en uppdaterad lista över rekommenderade browsers hos tom’s guide: https://www.tomsguide.com/us/best-android-browsers,review-6448.html